Om oss

Passion för tryckgjutning

Datorstyrd och högautomatiserad produktion har gjort oss till ett av de mest avancerade pressgjuterierna i Skandinavien. 
Vi slår vakt om vårt kompetensområde för komplexa pressgjutna produkter baserade på en målmedveten produktutveckling. Produkterna vi tillverkar finns nära dig i det moderna samhället genom leveranser av detaljer till bilar, elektronikutrustning, verkstadsförnödenheter och transportindustrin.
 

Framgångsrikt familjeföretag

Svensk Tryckgjutning grundades 1967 av Sven Hjelte. Allt sedan dess har målsättningen varit att prioritera kvalitet och nära, förtroendefullt samarbete med våra kunder. Tack vare skickliga medarbetare och hög teknisk nivå har vi kunnat svara upp mot marknadens ständigt ökande krav på kvalitet och leveranssäkerhet. 

Stabilitet och långsiktighet är grundläggande värderingar för framgångsrikt familjeföretagande. För sonen Peter Hjelte är det självklara förutsättningar när företaget kontinuerligt utvecklas för att möta framtidens utmaningar
 

Ekonomi

STG har genomgående haft en stabil ekonomi vilket tryggar för att kunna anta stora projekt och utmaningar tillsammans med kund.