Kvalitetstekniker till spännande företag inom fordonsindustrin

Drivs du av att arbeta med kvalitetsförbättring i en dynamisk miljö och vill få ansvaret att kontrollera våra produkter och processer? Är du redo att ta dig an rollen som mättekniker på ett av Sveriges ledande pressgjuterier? Då kan det här vara rätt utmaning för dig!

Svensk Tryckgjutning grundades 1967 av Sven Hjelte. Allt sedan dess har målsättningen varit att prioritera kvalitet och nära, förtroendefullt samarbete med deras kunder. Tack vare skickliga medarbetare och hög teknisk nivå har STG kunnat svara upp mot marknadens ständigt ökande krav på kvalitet och leveranssäkerhet. Stabilitet och långsiktighet är grundläggande värderingar för framgångsrikt familjeföretagande.

Företagets väletablerade position på den svenska och europeiska marknaden ska stärkas ytterligare. Detta åstadkommer de genom en hög investeringstakt. Fler och större maskiner ger ökad kapacitet. Företaget har ett gott renommé inom sin nisch, komplexa pressgjutna produkter baserade på en målmedveten produktutveckling. Svensk Tryckgjutning har kunder inom en lång rad olika branscher där bilindustrin är den klart dominerande. 

Företaget sysselsätter över 100 medarbetare, har god lönsamhet och ett starkt kvalitetsfokus.

Arbetsbeskrivning
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att tillsammans med övriga medarbetare bidra till att rätt kvalitet upprätthålls på våra produkter.

I arbetet ingår att med kontrollutrustning genomföra dagliga mätningar och kontroller av produktionsdetaljer, samt utvärdera och dokumentera mätresultaten. Som mättekniker är du en viktig spelare när det kommer till att kvalitetssäkra våra produkter och produktionsceller.
 

Din profil

För att lyckas i tjänsten krävs det att du har en god teknisk förståelse, antingen genom din tidigare erfarenhet eller genom utbildning. Som person är du kvalitetsmedveten, noggrann, strukturerad och ordningsam då tjänsten kräver mycket uppmärksamhet. Du arbetar självständigt men fungerar också bra i grupp.

Följande kvalifikationer/erfarenheter önskas för tjänsten:

  • Mycket goda kunskaper i ritningsläsning
  • Mätteknisk erfarenhet är mycket meriterande
  • Erfarenhet att arbeta med förstörande och icke-förstörande provning (t.ex. röntgen, mekaniska tester)
  • Erfarenhet att arbeta med kalibrering av handmätdon
  • Gymnasiekompetens Teknisk Linje
  • Goda datorkunskaper
  • Goda kunskaper i det svenska och engelska språket i både tal och skrift.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid och tillträde efter överenskommelse.
 

Ansökan

Vi kommer kalla löpande till intervju och vill gärna att du söker tjänsten omgående.

Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta produktionschef Johan Cederborg (tel. 0492-169 03, 073-060 66 40, johan.cederborg@stgab.se)

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 31 maj.